Follow by Email

Wednesday, January 31, 2007

Terkenang Semasa dulu

Masa semakin pantas bergerak aku masih manusia yang sama he… he… takkan lah aku nak berubah pulak ek.. nak jadi space cop gaban.. wakesa..wakesa gabande..ye ke lirik lagu dia camtu hantammmm…sajalah labu…

Gabannnn… itu memang cerita fovourite aku masa kecik tak pernah mis.. bila tengok gaban aku pun nak jadi gaban.. bila tengok satria baja hitam..aku nak jadi satrialah pulak…. Ultraman jangan cakaplah baju ada sayap kat belakang tu 3 helai mabuk nak jadi ultraman hari-hari pakai t-shirt ultraman. Zaman kana-kanak memang indah semua main redah hidup mana ada peraturan masa tu. Kalau tak puas hati aku nangiss kuat-kuat guling-guling kat lantai mak aku mana tahan telinga layannnnn…. belilah apa yang aku nak. Ishhh.ishhh… anak sapa tu…buruknya perangai itu zaman dulu beb..sekarang ok…kira oraittt ler… tak caya Tanya mak aku. “jangan mare masuk lif tekan sendiri beb..”

Wednesday, January 24, 2007

Melankolik lah pulak cool beb



"Assalamualaikum.. Sweetheart..",
Eke..eke...pagi-pagi dah merapu dah buat iklanlah pulak. Bzy...Bzy...sibuk...sibuk...makna sama ajer... nak menunjukkan sibuk benor ulanglah ayat yang sama hark..hark...anak siapalah ni.... Anak siapa lagi anak Pak ABulah lagi mau tanya...ka....

Tahun Baru Hijrah ni, kehidupan aku penuh warna warni ada menarik ada menolak segalanya harus diterima itulah rencah kehidupan...ada manis ada pahit...;). Apa-apa still cool beb apa yang datang itu semua Cobaan..he..he...

Kerja opis melambak-lambak nak jenguk blog pun tak sempat terima kasih pada kak dewi yang sudi ke teratak parad..;) dan teman-teman yang lain yang sudi menyinggah.

Pagi-pagi aku dah rasa penat mata dah mengantuk..tak produlktif langsung, standardlah tu kalau perasaan penat jiwa lenguhhh... habis semua sakit jadinya. "Hai manusia Bangkitlah jangan biarkan hidup anda dibelenggu melankolik yang tak berkesudahan life goes on bebeh..pherggg speakinglah pulak... pandai nyerrr....

Apa-apa pun kehidupan satu kehidupan yang harus dijalani dan hadapi tanpa rasa jemu dan putus asa setiap apa jua yang datang pasti ada hikmahnya... Rahsia kehidupan hari ini dan esok masih dalam rahsia Ilahi...

Salam tahun baru hijrah buat semua sahabat-sahabatku...

salam ukhuwah di tahun baru

Monday, January 15, 2007







Wajah-wajah keresahan
menanti sebuah jawapan
wajah-wajah polos
menghiasi debaran

Ahhh... tak kala jiwa dilanda gelora....

Hmmm.... tak kala jiwa di mamah resah...

Itulah hakikat terpamer riak wajah tak mungkin menipu ada waktunya
Resah tak mampu disembunyikan kepiluan terpancar di wajah polos.


Ya Allah
Sabarkanlah hati
Tenangkan kegelisahan
jiwa meronta menjerit sakit
di dalam rontaan di lubuk hati

Ya Allah
Aku mencari sinarmu
agar ada penawar menyimbah
menyirami jiwa-jiwa yang kontang
ketandusan ketenangan dan keceriaan

Ya Allah
Ampuni aku andai aku leka
maafkan aku merungut di atas ujian
Aku manusia kerdil di hampiri kegusaran
kadangkalau aku hilang pertimbangan
kewarasan sering terganggu ada ketikanya.

Ya Allah
Ku mohon keampunan
Lindungilah Aku ku mohon hidayahmu
Ku mohon kekuatan jiwa agar hidup ini
sentiasa di dalam limpah rahmatmu

Friday, January 12, 2007



Wahai jiwa-jiwa yang gering
usah putus asa andai gelora melanda
ini semua dugaan..;)
setiap dugaan pasti ada hikmahnya

cool bebeh...:)